Следвайте Гласове в Това историческо интервю с основателя на аналитичната психология

...
Следвайте Гласове в Това историческо интервю с основателя на аналитичната психология
Коментари Харесай

Карл Густав Юнг през 1945-а: Цели народи, вярващи в своята непогрешимост, стават плячка на демонични сили - Германия, Америка, руснаците...

Следвайте " Гласове " в 
Това историческо изявление с създателя на аналитичната логика на психиката Карл Юнг е оповестено в швейцарския вестник Die Weltwoche на 11 май 1945 година, четири дни след капитулацията на немската войска при Реймс. Заглавието му е „ Ще намерят ли душите покой? ". Публикуваме го поради неговата непреходност и новост в тези тревожни за Европа и света дни. Както и поради дълбинните тематики, свързани с груповата виновност и отговорност на нациите, за която през днешния ден малко се приказва, с изключение на в учебниците по логика на психиката.

Die Weltwoche: Не мислите ли, че краят на войната ще провокира големи промени в душата на европейците, изключително на германците, които в този момент се разсънват от дълъг и ужасяващ сън?
- О, да, несъмнено. Що се отнася до германците, ние сме изправени пред психологичен проблем, чиято значимост към момента е мъчно да си представим, само че очертанията му се долавят от образците с пациентите, които церя. Едно нещо е ясно на психолога, а точно, че той не би трябвало да следва необятно публикуваното сантиментално разделяне сред нацисти и анти-режими.
Имам двама пациенти, които явно са антинацисти, само че сънищата им демонстрират, че зад цялото им благовъзпитание към момента е жива ясно изразена нацистка логика на психиката с цялото си принуждение и свирепост. Когато швейцарски публицист попитал фелдмаршал декор Кюхлер (Георг декор Кюхлер (1881-1967) управлява нашествието в Западна Полша през септември 1939 година Той e наказан и вкаран в пандиза като военнопрестъпник от Нюрнбергския трибунал) за немските зверства в Полша, той възмутено възкликнал: „ Извинете, това не е Вермахтът, това е партията! “ - съвършен образец за това по какъв начин разделянето на порядъчни и нечестни германци е извънредно наивно. Всички те, умишлено или неумишлено, интензивно или пасивно, са съпричастни на ужасите; те не са знаели нищо за протичащото се и в това време са знаели.

Въпросът за груповата виновност, който е и ще продължава да обърква политиците, за психолога е безспорен факт, а една от най-важните задания на лекуването е да бъдат принудени германците да признаят виновността си. Вече доста от тях се обръщат към мен с молба да ги церя. Ако настояванията идват от тези „ порядъчни германци “, които нямат нищо срещу да хвърлят виновността върху няколко гестаповци, считам случая за обезсърчителен. Нямам различен избор, с изключение на да им предложа въпросници с недвусмислени въпроси като: „ Какво мислите за Бухенвалд? “ Само когато пациентът разбере и признае виновността си, може да се приложи самостоятелно лекуване.
- Но по какъв начин е било допустимо германците, целият народ, да изпаднат в това безнадеждно психическо състояние? Може ли това да се случи с някоя друга нация?
- Позволете ми тук да се отклоня и да очертая моята доктрина по отношение на общото психическо минало, предшестващо националсоциалистическата война. Нека вземем за насочна точка дребен образец от моята процедура. Веднъж една жена пристигна при мен и избухна в нападателни обвинявания против брачна половинка си: той е същински демон, той я изтезава и преследва и по този начин нататък. Всъщност този човек се оказа изцяло редовен и достопочтен жител, почтен, без каквито и да било демонични планове. Откъде на тази жена й е хрумнала тази безумна концепция за мъж-насилник? Да, просто дяволът живее в личната й душа, която тя проектира на открито, пренасяйки личните си стремежи и гняв върху брачна половинка си. Обясних й всичко това и тя се съгласи, като покаял се агнец. Всичко изглеждаше наред. Но тъкмо това ме притесняваше, тъй като не знам къде е отишъл дяволът, свързван преди с облика на брачна половинка. 
Точно същото нещо, само че в огромен мащаб, се случи в историята на Европа. За примитивния човек светът е цялостен с демони и мистериозни сили, от които той се опасява. За него цялата природа е одушевена от тези сили, които в реалност не са нищо друго с изключение на неговите лични вътрешни сили, проектирани във външния свят. Християнството и актуалната просвета оправдават природата, освобождавайки я от демонизирания облик. Това значи, че европейците поредно гълтам в себе си демоничните сили от света, като непрекъснато натоварват с тях своето подсъзнание. В самия човек тези демонични сили се надигат против привидната духовна несвобода на християнството. Демоните пробиват в бароковото изкуство: гръбначните стълбове се огъват, копитата на сатирите рият земята. Човек последователно се трансформира в уроборос (ядащ опашката си - бел.ред.), унищожавайки себе си - облик, който от антични времена е знак на обладан от дявол. Първият приключен образец от този вид е Наполеон.
Германците демонстрират особена уязвимост в лицето на тези демони заради тяхната невероятна неустойчивост на подстрекателство. Това се разкрива в тяхната обич към подчинението, в слабоволното им послушание на заповедите, които са единствено друга форма на подстрекателство. Това подхожда на общата психическа непълноценност на германците, разследване от несигурното им състояние сред Изтока и Запада. Те са единствените на Запад, които при всеобщото излизане от източната вътрешност на народите остават най-дълго с майка си. В края на краищата те се отдръпват, само че идват на историческата сцена прекомерно късно, до момента в който " мужикът " не е имал проблем със сепарацията. 
Затова германците са надълбоко измъчени от комплекс за непълноценност, който се пробват да компенсират с грандомания, макар че не се усещат прекомерно удобно в личната си кожа! „ Am deutschen Wesen soll die Welt genesen “ („ Немският дух ще избави света “. Това е нацистки девиз заимстван от стихотворението на Еманюел Гайбел (1815-1884) " Признаването на Германия ". Редовете от Гайбел стават известни, откогато ги цитирал Вилхелм II в речта си в Мюнстер през 1907 г.).
Това е типична младежка логика на психиката, която се демонстрира освен в изключителното разпространяване на хомосексуалността, само че и в отсъствието на анима в немската литература (Гьоте е огромно изключение). Това се среща и в немската прочувственост, както и в понятието „ Gemuetlichkeit “ (удобство, приятност), които в реалност не са нищо друго с изключение на безчовечност, апатия и безсърдечие. Всички обвинявания в безсърдечие и безчовечие, с които немската агитация нападна руснаците, се отнасят до самите германци. Речите на Гьобелс не са нищо друго с изключение на немска логика на психиката, проектирана върху врага.
Германия постоянно е била страна на душевен произшествия: Реформацията, селските и религиозните войни. При националсоциализма натискът на демоните набъбна толкоз доста, че човешките същества, попадайки под тяхната власт, се трансфораха в сомнамбулистични свръхчовеци, първият от които беше Хитлер, който болести всички останали с това. Всички нацистки водачи са обладани в дословния смисъл на думата и без подозрение неслучайно техният министър на пропагандата е белязан с белега на демонизиран човек – накуцване. Десет % от немското население през днешния ден са безнадеждни психопати.
- Говорите за психическата малоценност и демоничната хипноза на германците, само че мислите ли, че това важи и за нас, швейцарците, които са германци по произхода си?
- Ние сме предпазени от тази неустойчивост на подстрекателство, тъй като сме малцина. Ако популацията на Швейцария беше осемдесет милиона, тогава би могло да се случи същото и с нас, защото демоните са привлечени основно от масите. В колектива човек губи корените си и тогава демоните могат да го завладеят. Следователно на процедура нацистите се занимаваха единствено с образуването на големи маси и в никакъв случай с образуването на личността. И това е и повода лицата на демонизираните хора през днешния ден да са безжизнени, замръзнали, празни. Ние, швейцарците, сме предпазени от тези рискове от нашия федерализъм и нашия индивидуализъм. При нас такова всеобщо наслагване като в Германия е невероятно и може би в сходна изолираност се крие методът на лекуване, с помощта на който би било допустимо да се обуздаят демоните.
- Но в какво може да се трансформира лекуването, в случай че се прави с бомби и картечници? Не би трябвало ли военното послушание при една демонизирана нация единствено да ускори възприятието за непълноценност и да утежни заболяването?
- Днес германците са като пийнал човек, който се разсънва заран с махмурлук. Те не знаят какво са създали и не желаят да знаят. Има единствено едно възприятие на безгранично злощастие. Те ще положат неистови старания да се оправдаят пред обвиняванията и омразата на света към тях, само че това няма да е верният метод. Изкуплението, както към този момент показах, се крие единствено в цялостното признание на виновността. „ Mea culpa, mea maxima culpa! “ (Моя виновност, моя огромна виновност (лат.)
В откровеното смирение човек намира Божията благосклонност. Това е освен религиозна, само че и психическа истина. Американският курс на лекуване, който се състои в превозване на цивилното население през концентрационните лагери, с цел да се покажат всички ужаси, осъществени там, е затова изцяло верен. Невъзможно е обаче да се реализира задачата единствено с морално обучение, покаянието би трябвало да се роди в самите германци. Възможно е злополуката да извади на бял свят позитивните сили, от това самовглъбяване могат да се възродят пророците, също толкоз присъщи за тези странни хора както и демоните. Който е паднал толкоз ниско, има дълбочина. По всяка възможност католическата черква ще има богат улов на души, защото протестантската черква през днешния ден е пред ерес. Има обстоятелства, сочещи, че общото злощастие е събудило религиозния живот в Германия. Цели общини падат на колене вечер, умолявайки Господ да ги избави от антихриста.
- Тогава можем ли да се надяваме, че демоните ще бъдат прогонени и един нов, по-добър свят ще се издигне от руините?
- Не, от демоните към момента не можем да се отървем. Това е сложна задача, чието решение е в далечно бъдеще. 
Сега, когато ангелът на историята напусна германците, демоните ще търсят нова жертва. И няма да е мъчно. Всеки човек, който загуби сянката си, всеки народ, който има вяра в своята безпогрешност, ще стане плячка. Ние обичаме нарушителя и изпитваме парещ интерес към него, тъй като дяволът ни кара да забравим гредата в личното си око, до момента в който гледаме съчицата в окото на брата си, а това е метод да ни измами. Германците ще открият себе си, когато одобряват и признаят виновността си, само че други ще станат жертва на фикс идея, в случай че в отвращението си към немската виновност не помнят личните си недостатъци. Не би трябвало да забравяме, че съдбовната податливост на германците към дружност е не по-малко присъща и на други нации-победители, тъй че те също могат ненадейно да станат жертва на демонични сили. „ Общата хипноза “ играе голяма роля в днешна Америка и какъв брой мощно руснаците към този момент са омагьосани от демона на силата, е елементарно да се види от последните събития, които би трябвало ненапълно да смекчат мирния ни екстаз. Британците са най-разумни в това отношение: индивидуализмът ги освобождава от влечението към лозунгите, а швейцарците споделят удивлението си от груповата полуда.
- Тогава би трябвало да чакаме с неспокойствие да забележим по какъв начин демоните ще се проявят в бъдеще?
- Вече споделих, че спасението се крие единствено в мирната работа по възпитанието на личността. Не е толкоз безнадеждно, колкото може би наподобява. Силата на демоните е голяма, а най-модерните средства за всеобщо подстрекателство - пресата, радиото, киното и така нататък — са на техни услуги. Въпреки това християнството съумя да отбрани позицията си пред неизпълним съперник и то не посредством агитация и всеобщо покръстване – това се случи по-късно и се оказа не толкоз значимо – а посредством увещание от човек на човек. И това е пътят, по който също би трябвало да поемем, в случай че желаеме да обуздаем демоните.
Не сте за завиждане, сложна е задачата Ви да напишете каквото Ви споделих за тези същества. Надявам се, че ще можете да изложите възгледите ми по подобен метод, че хората да не ги одобряват за прекомерно странни. За нещаситие - това е моята орис - хората, изключително тези, които са обладани, да ме мислят за вманиачен, тъй като имам вяра в демони. Но тяхна работа е да мислят по този начин. Знам, че демони съществуват. Те няма да намалеят, това е толкоз правилно, колкото и фактът, че Бухенвалд съществува.
" Werden die Seelen Frieden finden? " Ein Interview mit Prof. C. G. Jung von P.S. In: Weltwoche, Zurich, 11.5.1945.
Източник: s
 
 
 
 
21 Дек 2022200817 Дек 20222026013 Дек 202247606 Дек 2022620728 Ное 2022347827 Ное 20225466Коментари " Британците са най-разумни в това отношение: " - ех, британците!01 Яну 2023 10:18ч.
" Не би трябвало да забравяме, че съдбовната податливост на германците към дружност е не по-малко присъща и на други нации-победители, тъй че те също могат ненадейно да станат жертва на демонични сили. „ Общата хипноза “ играе голяма роля в днешна Америка и какъв брой мощно руснаците към този момент са омагьосани от демона на силата, е елементарно да се види от последните събития, които би трябвало ненапълно да смекчат мирния ни екстаз. "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Това се среща и в немската прочувственост, както и в понятието „ Gemuetlichkeit “ (удобство, приятност), които в реалност не са нищо друго с изключение на безчовечност, апатия и безсърдечие. " 01 Яну 2023 10:49ч.
Цитираният откъс в действителност показва алфата и омегата на цялата същностна горделивост на западната цивилизация като метод на живот, надминаващ всички останали - това е цивилизация на консумеризъм и презадоволяване, задаваща критериите за (псевдо)свобода, напредък и разцвет. Т.е. синдромът не визира единствено германците, а по един или различен метод всички западни нации. И е непрестанен извор на подправена горделивост - подправена, тъй като се основава на неизлекуван или може би нелечим комплекс.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Всички обвинявания в безсърдечие и безчовечие, с които немската агитация нападна руснаците, се отнасят до самите германци. Речите на Гьобелс не са нищо друго с изключение на немска логика на психиката, проектирана върху врага. " 01 Яну 2023 10:51ч.
Както се споделя, без коментар... По-ясно и красноречиво (на фона на нервността, която се поддържа по русофобска линия) не може да се каже.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan01 Яну 2023 11:48ч.
толкоз особено за англо-саксите
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Така наречената " Европа ", тугедър със всички англоезичници, ще последва ориста на Картаген01 Яну 2023 11:47ч.
Всички ще помнят за тях единствено каквото би трябвало
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Лирерални идеологеми01 Яну 2023 11:58ч.
" Колективната виновност " е инструмент на мракобесието и Юнг старателно го заточва.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист01 Яну 2023 14:41ч.
Днес от един пъклен колективизъм на германците - нацизъм, засягащ главно две народности (евреите и ромите ) под вещото лекуване на англосаконците се отиде към различен, още по яростен дявол - джендър идеологията, засягаща всики нации, която цел е основаване на аморфно общество, без репери за цел и опозиция към невиждана употреба от една малцинствена прослойка от неолиберали, които живеят същински живот, а на останалите оферират екзарц битие, наричайки го независимост, свободно придвижване, човешки права, владичество на закона, отбрана от принуждение на дамите и така нататък Уважаемият Юнг, на никое място не загатва за контузията нанесена на немската нация от унизителните условия Версайския контракт след ПСВ на надарената във всяко връзки немска нация ( информация за науката в Германия след ПСВ ). Опасявам се, че надълбоко ще съжаляваме за подтискането на „ Немския дух “, както и да се схваща!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се01 Яну 2023 20:49ч.
LOL На немците все някой различен им е отговорен. Не мога и не мога да схвана раболепието и поклонението на някои, които назовават себе си българи, пред тая мракобесна нация, от която единствено сме страдали. Очевидно сме по-болни от немците. Вече не ме е даже гняв, че България няма да има след няколко десетилетия. Наистина към този момент не ме е гняв.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Преди Версайския беше Брест-Литовския01 Яну 2023 23:17ч.
кротичък контракт, подписан навръх 40-тата годишнина на нашето Освобождение с спечелили Германската, Австро-унгарската и Османската имшерия, както и Царство България. Проверете какви са неговите клаузи, тъй като точно те провокираха гражданската война в Русия след подписването му, с образуването на Украйна и така нататък
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист02 Яну 2023 0:01ч.
Винаги съм мислил за силата на волята на тази нация и способността и да се възражда и да реализират задачите си.Мислил съм и дали технит вождове са били съответни на действителностите. Преди 10 години пропъттувах 14 000 км с влакове в Русия, скитах по Сибир с цел да схвана дали Хитлер е бил обзет от демона на лудостта. На 4-тия ден бях уверен, че е бил вманиачен, с цел да стартира Източната атака, която е била обречена. Народът го следвал не от боязън, а от желанието за реванш, от унижението претърпяно след ПСВ и несправедливия контракт натрапен основно от Франция. Унижението не може да бъде единствено самостоятелно възприятие то е и общностно. ВСВ е директно продължение на ПСВ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист02 Яну 2023 0:16ч.
Брест-Литовския контракт е подписан по нужда, с цел да не се разпадне Руската империя. Той избавя Русия от цялостен срам, довежда до подсилване на болшевишката власт, вкарвайки Русия в тежка революция, несъмнено не без западна интервенция и на края довежда до възраждането на Руската империя под формата на Съюз на съветските социалистически републики или като са го наричали Съветска Русия. Русия не е желала ПСВ, тя е била въвлечена в нея от Западните страни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се02 Яну 2023 1:16ч.
И психично-болните са извънредно упорити. Питай психиатрите. Еле тези, които страдат от персистиращо налудно разстройство. И не, Хитлер вманиачен не е бил. Лудостта на немеца е от преди този момент. Чети книги. Ти си от тези идиоти, които се кланят на убийците си. Престанете с това поклонение пред немската паплач. Това са хора с всеобщо личностно разстройство. Мислят краткосрочно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Грешите за ПСВ и революциите в Русия02 Яну 2023 15:53ч.
В края на 1916 година фронтът с Германия е бил нормализиран. Февруарската гражданска война е била ненужна, само че е имало ядро от офицери и князе които желали да се отърват от царя, настъпил е безпорядък, изключително в армията, само че въпреки всичко не е имало отстъпничество. След идната Октомврийска гражданска война, единствено Ленин е желал мир непременно, даже и другите видни болшевики не сбили съгласни със загуба на такива обширни територии надалеч зад фронтовата линия, в действителност съвсем цялата промишлена база на Русия в Европа. Затова Троцки е отказал да подпише подобен неуместен кротичък контракт, а и е било ясно че Централните сили не могат да завоюват. Само че Ленин се е наложил, той е желал да получи успокоение и избави революцията им непременно която съветския народ може да заплати. Ленин не е имал късмет да завоюва в гражданската война, в случай че не е играл гениалния ход да раздаде земята на селяните (Декрет за земята), при над 80% безимотно селско население по какъв начин няма да надделее над бранителите на помешчиците, като Колчак да вземем за пример? Брест-Литовския кротичък контракт не е избавил Русия, а болшевишката власт, както я е разбирал Ленин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бащата на логиката на психиката е прелестен психолог, най-хубавият в света, само че...01 Яну 2023 14:43ч.
за жал незабавно след войната в 1945 година е нямало по какъв начин да разбере (и да признае) същинската причина за войните в човешкото общество, както и ролята на обособените нации в ръководството на Планетата и прочие.... Да, вероятно ДЕМОНИТЕ са основните виновници за заличаването на индивиди от други индивиди, само че има и друга причина за войните и ключът към тази причина е в Източното ПРАВОСЛАВИЕ, което на пръв взор неразбираемо за какво, желаят да унищожат.............. Хер Юнг отбелязва ролята на ХРИСТИЯНСТВОТО в оправянето с демоните.:........... " Вече споделих, че спасението се крие единствено в мирната работа по възпитанието на личността. (!) Не е толкоз безнадеждно, колкото може би наподобява. Силата на демоните е голяма, а най-модерните средства за всеобщо подстрекателство - пресата, радиото, киното и така нататък — са на техни услуги........... Въпреки това християнството съумя да отбрани позицията си пред неизпълним съперник и то не посредством агитация и всеобщо покръстване – това се случи по-късно и се оказа не толкоз значимо, а посредством УБЕЖДАВАНЕ от човек на човек. И това е пътят, по който също би трябвало да поемем, в случай че желаеме да обуздаем демоните. ".... Голям човек е хер Юнг. И да прибавим, Източното Православие прави доста повече за бъдещето и положителното на Човека на Земята.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Арестович01 Яну 2023 15:04ч.
нали сподели в едно предаване отпреди 5 години, че средностатистическият украинец е внушаем. Демоните влязоха в него от общо взето едно място: други – руснаците – са отговорни, че 20 години не можем да си формираме страна. Правиха –струваха гледаха отново някой да ги владее и в това време давиха и давят това възприятие за виновност и непълноценност с истерични послания, че са свободни, горди, демократи и така нататък Юнг е споделил задоволително по въпроса.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Внимавайте с присъдите01 Яну 2023 15:10ч.
Внимавайте с вашите присъдите, че също са проекции
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Човек по наложителност проектира,01 Яну 2023 15:37ч.
тъй като сред него и външния свят има едно изнчално несъвпадане – извор на всичките ни беди. Тук никой не изрича присъди, разсъждаваме върху текста. Привиждането на присъди също е проекция, нали по този начин:))
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кои са господарите на мисленето?01 Яну 2023 15:52ч.
Много просто: тези, които е неразрешено да се подлагат на критика и разясняват. Установете кого е неразрешено да критикувате и кои не са споменавани в примитивните ви коментарчета в примитивните ви форумчета - и ще се доближите до истината! Тъжно е, само че дори не смеете да ги споменете!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова01 Яну 2023 16:37ч.
Чак пък тъжно. Мисълта убива действието, а рахатът размеква мозъка. И изобщо, с пръ—я багра не става. А Юнг е забавен и с богато въображение откривател на психологичното, само че не е подсилен от научни доказателства. Все отново, прозрението му за архетипите, измежду които е и архетипът на демонът, т.е. злото, е доста скъпо. Според Юнг архетипите са вродени облици, съгласно мен – добити в общуването, само че пък и Чомски счита, че редица граматически качества са вродени, та знае ли човек. Смята се, че сериалите са пристрастяващи за хората точно поради опората им на архетипите – майката, бащата, детето, положителния, злия, измамникът и прочие
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " само че не е подсилен от научни доказателства " 01 Яну 2023 16:48ч.
Има науки (такива са науките за индивида и културите), които единствено разказват, предприемайки допускането, че няма еднопосочни пояснения. А няма ли еднопосочни пояснения, доказателствената база е единствено вид епистемологична симулация на прекарване.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се01 Яну 2023 20:51ч.
Онова, което си описал, до каква степен е просвета следователно? Наука ли е въобще?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати аз към този момент не се срамя, имай го предвид02 Яну 2023 9:50ч.
Има видове научна рефлексия, науката не е нещо монолитно. Не е просвета, изграждана по методологията на аналитичните науки, а на дескриптивните такива. И не би трябвало да се не помни, че науката е дисциплиниращ консенсус във връзка с истината, затова обективността на истината постоянно следва да се слага в кавички.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати квалифициран психолог01 Яну 2023 16:08ч.
" Колективна виновност " е нонсенс. Всяка виновност е персонална и личността носи лична отговорност за мислите си, думите си и дейностите си. Колективът се събира от интерес за някаква обща работа, само че индивида носи персонална отговорност дали да се включи в колектива или не. Кой схванал - схванал.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Много забавен взор на Юнг01 Яну 2023 16:31ч.
признателност на Гласове, че го разгласяват за Нова Година. Все отново Юнг не се е занимавал с Православието и славянството, и неговото изказване " какъв брой мощно руснаците към този момент са омагьосани от демона на силата " не се удостовери във времето. Всеки победител се усеща мощен, това е обикновено, само че демоните съумяват да завладеят хората едвам когато те изгубят възприятието си за мярка. Мярката е урока който Адам и Ева е трябвало да научат, веднага като са поискали да станат свободни създатели, по тази причина всички техни творения които се стремят към мащабност, само че не са направени с възприятие за мярка са наказани на опустошение. Това се вижда ясно от историята на Западната римска империя, след това от католицизма с неговата инквизиция, йезуити и клади, след това от новото време със блян към знанието, тъй като то също дава мощ (Бейкън) както и вярата, след това от колонизирането на света, след това от комунизма и фашизма, в този момент от глобализма и либерализма на нравите. Всички те следват обща скица на завземане на сърцата и мозъците с оферти за консумация на богатства като самун, зрелища, избавление на душата, материални придобивки посредством съчетаване на наемен труд, просвета и технологии, откраднати запаси от диваците в колониите и комфортен метод на живот в метрополиите. На пръв взор положителни и привлекателни неща, само че всички предложение за прилагане без възприятие за мярка и отговорност, по този начин гордостта на хората хвърчи до небесата. По това те се сближават с демоните, само че нямат тяхната ловкост и елементарно губят всичко като блудния наследник от притчата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ролята на ХРИСТИЯНСТВОТО в оправянето с демоните01 Яну 2023 16:53ч.
може да се прояви по един-единствен метод: като се подмамят демоните да вземат присъединяване в един групов развой на създаване на ОБЩЕСТВО. Обществото обезличава демоните и ги прави да бъдат във все по-малка и по-малка степен демони. В това е могъществото на Източните религии: Източното Православие и Мюсюлманизма. — Те учат индивидите да бъдат дружно, да почитат родствените връзки. Западният вид религии на собствен ред са такива, че в тях е заложена концепцията за индивидуализма. Вялно е че индивидуализмът кара индивида да се чувствува ярка и неповторима персона. Но ярките и неповторими персони имат потребността непрестанно да подхранват своята бляскавост и неповторимост чрез СЪСТЕЗАНИЯ СЪС СЕБЕПОДОБНИТЕ, при което постоянно има някой, който е победител и някой, който е надвит. При което славата (яркостта и неповторимостта) е за спечелилия, а за победения остава срама, немощта, разрухата и гибелта. Вероятно Западът се опиянява от поляризацията, която е директно разследване от тази състезателност (competition).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Общност имат всички същества01 Яну 2023 17:15ч.
а това което описвате бе опитано посредством болшевизма и е минат стадий. Вече стана ясно, че заедността и правото да си друг са нужни, само че единствено в случай че на всички стане ясно къде е мярката и на двете.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати логос01 Яну 2023 18:05ч.
Без концепция и възприятие за самостоятелно няма самоосъзнаващо се цяло, има единствено общо. Съборната характерност се назовава индивидуация (самоосъзнаващо се всеобщо) - и таман Юнг е въвел този термин в научна приложимост през ХХ век.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати фют01 Яну 2023 17:35ч.
Мен ме изненада тезата за съпричастността, за това, че всички германци " не са знаели и в същото време са знаели за ужасите... ". Различното мнение е било грубо глобено - има образци. Поради това ми е мъчно да си показва, че елементарните хора, освен това с деликатно дозирана информация, са били длъжни " да осъзнаят виновността си ". Цитирам по памет.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се01 Яну 2023 20:54ч.
Не били знаели... Днес немците се майтапят, че отново ще им се наложи да споделят, че не били знаели. При който има вяра, че не били знаели, е настъпила мозъчна гибел или въобще не познава света, в който живее. Писна ми от невежи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Немското безсърдечие е към момента същото!01 Яну 2023 19:03ч.
" немската прочувственост, както и в понятието „ Gemuetlichkeit “ (удобство, приятност), които в реалност не са нищо друго с изключение на безчовечност, апатия и безсърдечие ". А ние искахме да стигнем европейците...!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се01 Яну 2023 20:55ч.
Защото сме дебили.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Това се разкрива в тяхната обич към подчинението, в слабоволното им послушание на заповедите, които са единствено друга форма на подстрекателство.01 Яну 2023 20:46ч.
Изключително тъкмо. Не съм почитател на Юнг, само че този разбор на немците го чета за следващ път и за следващ път се учудвам какъв брой е в десятката. Между другото, Юнг е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ние сме минали под 500 година робство01 Яну 2023 23:31ч.
а те под повече от 1000 година смирение, като непокорните или са били избивани, изгаряни и други сходни, или някоя нощ са драсвали за Новия свят. Тевтонският медал в бил даван за образец с това по какъв начин е избил и дресирал прусаците до степен да си не помнят и езика. Затова оживелите освен са дисциплинирани, само че са и доносници на управляващите без всякакво възприятие за виновност. Нямали са просторите на Русия където можеш да отидеш да живееш в случай че не си удовлетворен от болярина, от нови догми на вярата и други сходни тегоби. Така са образувани казаците в дивите земи, староверите, заселен е Севера, Урал и Сибир, пък и болярите не са смеели да прекаляват. Русия е Европа и Новия свят (Америка) в едно цяло.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се02 Яну 2023 1:19ч.
Да, доносниченето на немеца е прословуто. Дай му задача да доносничи и той ще съобщи преследва и брат си с по-голяма пристрастеност от същинския си зложелател.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист01 Яну 2023 23:36ч.
Към днешно време англосаксонците са създали по този начин, че германците най-малко в 60 % са напълноно джендъросани, т.е. безсилни да се съпротивляват. Демоните на лъжата и злото са в Северна Америка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се02 Яну 2023 1:21ч.
Стига към този момент с това “някой различен ми е отговорен “. Докога с това безумие? Унизително е.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Неутрален02 Яну 2023 10:53ч.
В изявленията Ви се демонстрира една озлобена и голословна германофобия. В рамките на програмата за демилитаризацията на мисленето на германците, провеждана от окупацията ѝ от спечелилите до момента, систематично и догматично се построява невиждан комплекс за виновност. Вие подкрепяте догмата, колкото и алогична и безпочвена са е формулировката ѝ. Аналогично би трябвало да се усещаме отговорни, тъй като не сме предотвратили зверствата в " Белене " да вземем за пример, единствено тъй като някой идеолог е решил, че е " трябвало " да знаем за тях. Откровения недостиг на причинно-следственост на сходни разсъждения не пречи в продължение на десетилетия да бъдат размахвани като сатър и употребявани за нечисти идеологически цели. Една обикновена сдържаност би помогнала, да излезем от оковите на тази тесногръда индоктринираност.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Едно обикновено съпоставяне на числата02 Яну 2023 15:36ч.
показващи броя на убитите (не починали в бой) в немските концентрационни лагери, всеобщи разстрели на доста места, като край Киев (Бабий Яр) с тези на други места, демонстрира че не става дума за обособени садисти, а за всеобща неуравновесеност към ликвидиране на нарочените за ненужни да живеят. Това не е задоволително, допустимо е единствено в случай че липсват обикновени вътрешни задръжки от честен темперамент. И ние сме били клани от турци и помаци, знаем защо става дума някой да повярва че има хора които са основани единствено с цел да бъдат стадо (рая) за кръвопролитие.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Георги Богданов02 Яну 2023 8:37ч.
Следва да напомня на Гласове, че окончателната и безусловна капитулация на Германия е подписана от генерал-фелдмаршал Вилхелм Бодевин Йохан Густав Кайтел на 08.05.1945 година в Берлин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Склонността към колективизъм била източникът на всички беди и храна са демоните02 Яну 2023 8:42ч.
Че ние сме си доста добре тогава! “Колективът ” у нас никак го няма. Колективизмът е нещо несъществуващо на тази територия. Тука всеки е самичък за себе си и самодостатъчен. Ние нищо не сме в положение да създадем дружно. Никой не е склонен с другите, а от време на време и със себе си. Ееее, тука демоните не виреят значи на групова основа. Всеки си има свое персонално демонче (малък безсилен бяс) и огромни бели не могат да станат. Ние сме по дребните селски тарикатлъци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Хайде в този момент да си мерим “демоните ”02 Яну 2023 8:44ч.
Моят е по-голям от твоя!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хамалин02 Яну 2023 11:09ч.
психоънълитичниъ антрополог юнг (ученик на харалан) и тук е булшит какту викът жълтопаветницити нъ вълшебния си майчин bg eзикъ
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022171124 Дек 2022288229 Дек 2022120728 Дек 2022585
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР